Urheilijoiden oheisohjelmat

Aktiviteetit

TIIMIHENGEN NOSTATUSTA

E-TURNAUS
Kisaillen toteutettava turnaus sisältää useita lyhytkestoisia, huumorin höystämiä liikunnallisia tehtäviä. Turnauksessa otetaan mittaa niin nokkeluudesta kuin myös fyysisistä taidoista. Kesto 1,5 tuntia. Ryhmäkoko max. 40.

METSÄN MYSTEERI
Ketkä ratkaisevat metsän mysteerin ensimmäisinä? Eerikkilän lähimaastoon on piilotettu aarre, jonka löytämiseksi tiimeiltä tarvitaan yhteistyötä, nokkeluutta ja nopeutta. Arvoitus aukeaa rasti rastilta, joilla testataan joukkueiden luonnontuntemusta, erätaitoja ja luovuuttakin. Suositellaan yli 10-vuotiaille. Kesto 1,5 t. Ryhmäkoko max. 30.

PICKLEBALL
Trendikäs ja hauska mailapeli. Pickleball yhdistää elementtejä tenniksestä, pingiksestä ja sulkapallosta. Peli on helppo oppia. Kesto 1 tunti. Ryhmäkoko max 23.

LUONTOLIIKUNTAA

MELONTA
Melontaretki vakaalla intiaanikanootilla Ruostejärvellä. Oppaan avustuksella lajin saloihin on mukavaa ja turvallista tutustua. Kesto 1,5 t. Ryhmäkoko max. 32. Perusuimataito vaaditaan.

FATBIKE –MAASTOPYÖRÄILY
Hitsaa joukkuehenki yhteen haastavilla metsäpoluilla ja koe pyöräilyelämys Eerikkilän lähimaaston kauniissa järvimaisemissa. Reissu Fatbikeilla tuo luonnossa liikkumiseen uuden ulottuvuuden. Pyöräilijän pituus tulee olla yli 160cm. kesto 1,5 t. Ryhmäkoko max. 22.

JOUSIAMMUNTA
Kuka on joukkueen Robin Hood? Tutustu oppaan avulla vaistoammunnan saloihin, jossa haasteita riittää monella tasolla. Jousena käytämme vastakaarijousta. Kesto 1,5 t. Ryhmäkoko max 23.

PATIKOINTI
Patikointi yhdessä ohjaajan kanssa Eerikkilästä Hämeen luontokeskukseen, jossa tutustutaan keskuksen toimintaan. Perillä pääsee kokeilemaan omia kädentaitoja ja testaamaan luonnontuntemusta. Kesto n. 2 – 3 h.

PATIKOINTIRETKI LÄHILAAVULLE
Patikointi yhdessä ohjaajan kanssa Eerikkilästä läheiselle laavulle makkaran paistoon. Kesto n. 2 h. Makkarat lisämaksusta.

MEIDÄN METSÄ -POLKU
Kuljetaan yhdessä oppaan kanssa Hämeen Luontokeskuksen ”Meidän Metsä” –polkua. Matkan varrella voidaan yhdessä pohtia metsän tärkeyttä Suomen historiassa, erilaisia tapoja hyödyntää metsää ja sen antimia, monimuotoisen luonnon ja metsän merkitystä eri eläinlajeille. Reitin varrella pääsemme myös ylittämään vesistön köysilossilla. Kesto 1,5- 2 tuntia. Mahdollisuus lisätä retkeen myös makkaranpaisto laavulla. Ryhmäkoko max. 23 .

METSÄPARKOUR
Metsäparkourissa harjoitellaan liikkumista ketterästi paikasta toiseen luontoa hyödyntäen ja kunnioittaen. Luonto itsessään tarjoaa lukemattomia harjoittelupaikkoja ja mahdollisuuksia harrastaa ja kehittyä lajissa. Esikuvan metsäparkourille antavat luonnon eläimet, jotka harrastavat metsäparkouria läpi koko elämänsä juostessaan pakoon, saalistaessaan tai muuten vain liikkuessaan ketterästi ja äänettömästi metsässä. Reitin aikana ylitetään ja alitetaan esteitä, kiivetään tai roikutaan, ylläpidetään tasapainoa tms. Fyysisempi opastus, vaatteet saattavat hieman sotkeutua. Huom! Ohjelma tapahtuu Hämeen Luontokeskuksella. Kesto 1 h. Ryhmäkoko max. 23.

LIPUNRYÖSTÖPELI
Metsässä pelattava joukkuepeli, jossa yritetään napata oman joukkueen lippu toisen joukkueen estelyistä huolimatta. Hyödynnetään maaston muotoja, puita, kiviä ja kantoja. Pelin tiimellyksessä saattaa tulla jopa hiki.  Yhteispeli on tärkeää ja samalla kehittyy koordinaatio kuin huomaamatta. Huom! Ohjelma Hämeen Luontokeskuksella. Kesto 1 h. Ryhmäkoko max. 23 .

KEHONHUOLTO

E.KEHONHUOLTO
Aluksi lämmitellään ja tehdään dynaamisia liikkuvuusharjoitteita. Sitten vahvistetaan keskivartalon tukilihaksistoa hallintaharjoitteilla ja lopuksi hellitään kehoa ja mieltä rauhallisilla venytyksillä ja rentoutusharjoituksilla. Kesto 1 h.

LIIKKUVUUS
Syvävenyttelyä ja kehonhuoltoa rullaten. Avataan ja rentoutetaan lihaksia pitkillä venytyksillä. Kesto 1 t, ryhmäkoko 24 hlöä.

LIHASKUNTO

SUPERBAND TREENI
Paksulla vastuskuminauhalla treenaamisessa yhdistyy lihaskuntoharjoittelu, yhdessä tekeminen sekä kuminauhalla tehtävät liikkuvuusharjoitteet. Kehittää kehonhallintaa ja lihasten yhteistoimintaa. Kesto 1 t. Ryhmäkoko max. 30.

PAINONNOSTOTEKNIIKAT KUNTOON
Etukyykky – Takakyykky –Rinnalleveto – Tempaus
Oikeat nostotekniikat auttavat nuorta urheilijaa aloittamaan voimaharjoittelun oikein. Oikein tehty voimaharjoittelu ehkäisee rasitusvammojen syntyä, parantaa koordinaatiota ja antaa pohjaa turvalliselle harjoittelulle. Tunnin aikana opettelemme oikeat tekniikat keppiä ja/tai painonnostotankoa hyödyntäen. Kesto 1,5 t. Ryhmäkoko max.23 henkilöä.

CROSSTRAINING
Crosstraining-tunnilla käytetään vastuksena monipuolisesti omaa kehoa ja eri liikuntavälineitä, kuten kuntopalloja, renkaita, kuminauhoja ja tankoja. Kehittää mm. voimaa, kehonhallintaa ja kestävyyttä. Tällä tunnilla voi haastaa itsensä. kesto 1 t. Ryhmäkoko max. 24 hlö.

Lisätiedot: sales@eerikkila.fi,  p. 0201 108 238