Työkulttuuri kukoistaa, kun sitä hoivaa

Sirpa Korkatti palkattiin Eerikkilään vaalimaan Eerikkilän kuuluisaa yhteishenkeä ja työkulttuuria. Hyvän säilyttäminen onnistuu ainoastaan esimerkkiä näyttämällä ja hallittuja muutoksia tekemällä.

Eerikkilän ihmisistä ja kulttuurista vastaavana johtajana toimii Sirpa Korkatti. Hänen vastuullaan on Eerikkilän sisäisen toimintakulttuurin luominen ja johtaminen, Eerikkilän E. Way -filosofian mukaisesti. Tämän lisäksi Korkatin tehtävänä on E. Way -filosofian mukaisen palvelumallin luominen yritys- ja vapaa-ajan asiakkaille.

Korkatti kokee, että kaikki mitä hän on työkseen tähän asti tehnyt, on johtanut kohti nykyistä tehtävää Eerikkilässä. Hän on työskennellyt urheilun ja liikunnan parissa muun muassa järjestöpuolella sekä konsulttina yrityksessä. Sen jälkeen ”Sipi” on perustanut oman yrityksen, jonka kautta työ urheiluväen sparraajana on saanut jatkoa. Liiketoiminnallista ymmärrystä ja kokemusta on CV pullollaan.

Kulttuuri on johtamisen tulos

Se, miten Eerikkilästä puhutaan, on asiakastyytyväisyystutkimuksien mukaankin harvinaisen hyvää. Mutta maailma muuttuu ja Eerikkilä kasvaa. Jos aikoinaan pienen ja idyllisen Eerikkilän henki rakentuikin mainioksi, ja henkilöstö tunsi jokainen toisensa yhteisöllisyyden tunnetta päivästä toiseen tuntien, on nykyhetki ja etenkin tulevaisuus erilainen. Miten silloin onnistutaan vaalimaan sitä tärkeintä, eli Eerikkilä-kulttuuria?

”Tietenkin Eerikkilän perinteitä ja henkeä pitää kunnioittaa. Talon historia ja maine kantavat edelleen. Mutta on myös asioita, mitä pitää muuttaa, jotta Eerikkilä tunnetaan jatkossakin kulttuuristaan. Kulttuuri on johtamisen tulos, siksi täytyy haastaa meidänkin talon johtamista koko ajan. Kulttuuria tehdään ja muutetaan yhdessä tekemällä, sitä ei johtaa määräilemällä kabineteista käsin. Täytyy luoda uutta henkeä ja muuttaa toimintatapoja, jotka eivät toimi. Se on välittämistä ja minun tehtäväni”, Sipi miettii.

Toistoja ja perusasioita

Käytännössä Korkatin työ on hyvin paljon perusasioita ja niiden laadukkaita toistoja, aivan kuten urheilijoillakin. Mitään ihmeitä on turha odotella menestyksen eteen, vaan kaikki lähtee asioiden tunnistamisesta ja oikeaan suuntaan viemisestä.

”Rakennamme uusia toimintatapoja ja kuvaamme ne niin, että ihmiset osallistuvat ja ymmärtävät. Lähden aina siitä, että on oltava visio ja tunnistettava, mitä pitää tehdä. Itse muutos on sitten toistoja, toistoja ja toistoja; viestintää, seurantaa, puuttumista ja välittämistä. Eli kädestä pitäen: nyt kun teemme näin, saamme tällaista aikaan. Joka päivä pitää kommunikoida, muuten luisutaan pikkuhiljaa aina samaan takaisin. Jotta voin onnistua työssäni, minun pitää saada henkilöstön luottamus. Se syntyy vain teoilla.”

Eerikkilän henkilökunnan E.Way –hyvinvointivalmennus on nyt alkanut.  Samalla henkilökunta pääsee pilottiryhmänä kehittämään uutta palvelukonseptia, joka vuoden 2020 aikana tulee näkymään myös yritys- ja vapaa-ajan asiakkaillemme.

Lue lisää Sirpa Korkatin ajatuksia uusimmasta E. Mag -julkaisusta >>