Toivoa tulevaan liikkumisella – Hope ry ja Eerikkilä yhteistyöhön

 

Vapaaehtois- ja avustusjärjestö Hope ja Eerikkilä aloittivat yhteistyön vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi. Vuonna 2009 perustettu Hope auttaa perheitä Suomessa jo 20 paikallistiimin voimin.

 

”Ei millään muulla ole lopultakaan mitään merkitystä – ei millään – ei yhtään mitään – kuin sillä, että lapsia rakastetaan.”

– tuntemattoman nuoren runo kirjasta: Suomalaisen lapsuuden haavat

 

Hope ry tarjoaa vähävaraisille lapsiperheille tukea elämän eri vaiheisiin. Toiminnan tavoitteena on luoda tasa-arvoisempaa arkea lapsille Suomessa ja edistää paikallista yhteisöllisyyttä ja välittämistä. Hope-toimintaan kuuluu vaate- ja tavaralahjoituksia, harrastuksien tukemista ja vapaa-ajan elämyksien mahdollistamista.

Eerikkilä ja Hope kohtasivat toisensa yhteisen ystävän, salibandyn kautta. Molemmat ovat mukana Salibandyn miesten mm-kotikisaprojektissa nimeltä Verkosto Team Helsinki 2020. Yhteistyö Eerikkilän ja Hopen välillä alkaa saman tien, ja sillä on monta erilaista ulottuvuutta. Yhteistyön pohjana on vahva arvopohjaisuus: vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan edistäminen.

Yhteistyössä Eerikkilä tarjoaa ilmaispaikkoja perheleireille Hopen tuen piirissä oleville perheille sekä lasten ja nuorten urheilu- ja liikuntaleireille. Myös yritykset voivat tukea Hope-perheitä Eerikkilän kautta Eerikkilä Junior Challenge -kisan sponsoripakettiin kuuluvia lippujen muodossa.

Myös varustelahjoitukset kuuluvat Eerikkilän ja Hopen yhteistyösuunnitelmaan. Kaipaamattomat löytötavarat ja käytöstä poistuvat varusteet toimitetaan Hopen paikallistoimijoiden käyttöön.

Eerikkilän henkilökuntakin pääsee osallistumaan halutessaan talkoisiin, sillä jokaiselle työntekijälle tarjotaan mahdollisuus työskennellä yksi työpäivä vapaaehtoisena Hopen toimipisteessä. Lisäksi jatkossa Eerikkilän joulumuistamisiin varatut rahat ohjataan varustelahjoituksina Hopen toimintaan.

Hope:n toiminnajohtaja Eveliina Hostila ja Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen

 

”Avustustyössämme on suuri tarve lasten ja nuorten harrastamisen ja liikkumisen tukemiselle, esimerkiksi juuri varusteille ja välineille. Myös mahdollisuus osallistua leirille tekee lasten arjesta tasavertaisempaa ja täyttää monen unelmia. Tällaiset kokemukset luovat toivoa ja lisäävät arjessa jaksamista”, Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo.

”Eerikkilä haluaa olla tukemassa HOPEn toimintaa, jolla turvataan lapsille ja nuorille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen – harrastamiseen, kokemuksiin ja elämyksiin. Kiitos tässä yhteydessä kuuluu myös Salibandyliitolle sekä erityisesti Team Helsinki 2020 -kisaorganisaatiolle HOPEn ja Eerikkilän yhteen saattamisesta. Olemme Team Helsinki 2020 -projektin kautta solmineet erinomaisia kumppanuuksia, joista HOPE-yhteistyö on yksi konkreettinen esimerkki”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo.

 

Tutustu Hopeen: www.hopeyhdistys.fi

Tutustu myös, miten voit olla mukana tukemassa vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista: http://mahdollisuusharrastaa.fi/