Respect Cup: hyvän mielen ja yhteisten onnistumisten tapahtuma valtakunnalliseksi

Mikä on urheilun merkitys yhteiskunnassa? Liikunnan ja urheilun sisäänrakennettuja arvoja ovat yhteisöllisyys sekä kunnioitus ja arvostus toisiamme kohtaan. Näiden arvojen hengessä pelataan nyt kolmatta kertaa erityislasten ja –nuorten Respect Cup jalkapalloturnaus. Turnaus pelataan tiistaina 8.5.2018 tapahtumapaikkanaan Eerikkilä Sport & Outdoor Resort. Kuuden joukkueen turnauksen järjestävät Eerikkilä ja PUMA Finland Oy yhdessä Luolavuoren koulun kanssa. Turnaukseen osallistuvat joukkueet tulevat Forssasta, Salosta, Tampereelta, Hyvinkäältä, Nummelasta ja Turusta.

Meille on kunnia järjestää lapsille ja nuorille yhteisöllinen sekä liikunnan iloa mahdollistava kokemus jalkapallon parissa. Tapahtumasta tulleet kokemukset ovat niin positiiviset, että suunnitelmissamme on järjestää vuoden 2019 Respect Cup valtakunnallisena. Toivotammekin tervetulleeksi tämän vuoden tapahtumaan erityislasten opettajia ympäri Suomen tutustumaan Respect Cupiin ja näkemään fiilikset paikan päällä, Petri Jakonen Eerikkilästä kuvailee.

Vuonna 2019 valtakunnallinen Respect Cup tarkoittaisi alkusarjan pelejä alueellisesti tai paikallisesti koulujen lähellä. Alkusarjan jälkeen Cup huipentuisi päätapahtumaan Eerikkilään. 2019 on myös Eerikkilälle juhlavuosi, kun se täyttää 70-vuotta.

Respect Cupista on muodostunut iloinen perinne, kun tämän vuoden turnaus on nyt kolmas putkeen. Turnauspäivä alkaa Eerikkilän liikunnanopettajien ja opiskelijoiden johtamalla yhteisellä alkuverryttelyllä. Yhteisen aloituksen jälkeen ottelut käynnistyvät kahdessa lohkossa. Jokainen joukkue pelaa turnauksessa kolme ottelua. Aikaisempina vuosina pelaajat ovat tunnelmoineet turnauspäivää vielä pitkälle syksyyn, kun koulussakin mukana ovat olleet Respect Cupin tuliaiset: pelipaita, kultamitali ja pallo.

Respect Cup-turnauksella on valtavan suuri merkitys näille nuorille. He odottavat turnausmatkaa ja muiden koulun nuorten tapaamisia innolla. Lisäksi jokainen peluri edustaa ylpeänä omaa kouluaan ja kaupunkiaan tässä tapahtumassa, Turun koulun valmentaja, erityisluokanopettaja Jani Rothberg kertoo turnauksen merkityksestä pelaajille.

Lisätietoja:

Petri Jakonen, petri.jakonen@eerikkila.fi
Jani Rothberg, jani.rothberg@turku.fi