Resort

Floorball academy

Antidopingohjelma

Eerikkilän Urheiluopiston antidopingohjelman tavoitteet ja toteutus

Ajankohtaista: Eerikkilä mukaan antidopingohjelmaan 

Eerikkilän Urheiluopisto sitoutuu toteuttamaan urheiluopistoille ja valmennuskeskuksille laadittua antidopingohjelmaa. Opisto edistää ja tiedottaa toiminnassaan antidopingasiaa. Eerikkilän Urheiluopiston ohjelman sisällöstä ja toteutuksesta vastaa Juha Vilkki (opetus) apunaan Hannele Forsman (valmennuskeskus).

Eerikkilän Urheiluopiston ja sen alaisuudessa toimivien Sami Hyypiä Akatemian (SHA) ja Floorball Academyn (FBA) internetsivuilla on linkki urheiluopistojen antidopingohjelmaan sekä Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n internetsivuille. Vastaanottoaulassa sijaitsee ADT-piste, jossa on antidopingtoiminnasta saatavaa materiaalia. ADT-materiaaleja jaetaan myös opistolla tapahtuvissa urheilu- ja koulutustapahtumissa. ADT:n toimittamat pop-upit löytyvät vastaanotosta, Eerikkilä-hallista ja monitoimihallista. Lisäksi Eerikkilä TV:ssä on tietoa kyseisestä antidopingohjelmasta.

Eerikkilän Urheiluopiston koko henkilökuntaa tiedotetaan ohjelman sisällöstä ja heille kerrotaan miten pitää toimia, mikäli joku havaitsee urheiluopiston tiloissa dopingin käyttöön liittyvää toimintaa tai materiaalia.

KOULUTUS- JA VALMENNUSTOIMINNASSA TOIMITAAN SEURAAVASTI

Ammatillinen lisäkoulutus

Valmentajan ammattitutkinto (VAT)

  • Valmentajan ammattitutkinnon yhteydessä toteutetaan antidopingosio yhdessä Suo-men Palloliiton ja Suomen Salibandyliiton kanssa siten, että tutkinnon vaatimuksissa vaadittava tietotaso antidopingtoiminnasta toteutuu. Käytännön toimintatavoista sovitaan yhdessä kyseessä olevien liittojen kanssa.

Liikunnan ammattitutkinto (LAT)

  • Toteutetaan 1–2 tunnin mittainen tietoisku aiemman peruskoulutuksen tueksi.

Muu koulutus

Liikunta-alalle valmistava koulutus (LOP, Lähilop)

  • Toteutetaan 1–2 tunnin mittainen tietoisku antidopingtoiminnan perusasioista.

Valmennustoiminta

  • Leirien ja valmennustapahtumien yhteydessä urheiluopisto tarjoaa urheilijoille ja valmentajille mahdollisuuden tilata ADT:n kouluttajan antidopingluento.

> Urheiluopistojen antidopingohjelma

> Dopinglinkki

> Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry

>Lataa Eerikkilän antidopingohjelma