Poikien MAAJOUKKUETIE – FBA yhteistyöseurat on valittu

Poikien MAAJOUKKUETIE-FBA yhteistyöseurat ikäluokissa 2000-2005 vuosille 2017-19 on valittu. Edustettuna on 18 seuraa ja 60 poikajuniorijoukkuetta viidessä ikäkategoriassa. Lisäksi muiden seurojen pelaajista kootaan yhteensä 20 United-joukkuetta.

Eniten joukkueita on mukana D1- ja D2-ikäluokissa, joissa kummassakin 18 kpl.

Mukaan on valittu ne seurat, joilla on hakufaktojen pohjalta parhaat mahdollisuudet kestävään ja pitkäjänteiseen seuran kehittämiseen. Parhaiden yksilöiden mukanaolo MAAJOUKKUETIE-FBA toiminnassa turvataan valitsemalla yksittäisten seurojen potentiaaliset ja lahjakkaat pelaajat eri ikäluokkien United-joukkueisiin, kertoo Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen.

Mistä MAAJOUKKUETIE – FBA toiminnassa on kyse ?  MAAJOUKKUETIE on suomalaisen pelaajakehityksen seuraava askel. Järjestelmässä pyritään löytämään lahjakkaita yksilöitä ja samalla tehostaa arjen toimintaa seurojen juniorivalmennuksessa, tiivistää Kettunen. Salibandyliiton kanssa yhdessä rakennettu Maajoukkuetie-FBA vastaa ajanhaasteisiin, jossa valmennusjärjestelmän keskiössä ovat pelaajia kehittävät seurat ja niiden päivittäisvalmennuksen edelleen kehittymistä ovat tukemassa koko lajiliiton organisaatio sekä valmennuskeskus ja akatemiajärjestelmä, luonnehtii puolestaan Eerikkilän valmennuskeskuksen johtaja Kyösti Lampinen.

Toiminnassa seurataan kokonaisvaltaisesti faktoilla pelaajien kehittymistä sekä tekemistä. Pelaajista kerätyt faktat mahdollistavat kehittyvän vuorovaikutuksen eri toimijoiden välillä pelaajien päivittäisen arjen edelleen kehittämiseksi. Syntyy yhteisiä prosesseja, jonka tuloksena seurojen valmennusjärjestelmässä/pelaajapolulla, pelaajien, valmentajien sekä valmennuspäälliköiden osaaminen kehittyy entisestään, Lampinen jatkaa.

Poikien FBA-MAAJOUKKUETIE YHTEISTYÖSEURAT 2017-2019 

Lisätiedot:

Kyösti Lampinen
040 1344 391
kyosti.lampinen@eerikkila.fi

 

Miikka Lamu
0400 529 026
miikka.lamu@floorball.fi

MAAJOUKKUETIE FBA konsepti – pelaajakehityksen uusi aika Salibandyliiton Pelaajapolku uudistuu maajoukkuetieksi 2017. Maajoukkuetie toteutetaan Eerikkilän Floorball Academyn (FBA) toimintaperiaatteiden mukaisesti. Pelaajakehityksen varmistamisen lisäksi keskeistä on seurojen valmentajien ja valmennuspäälliköiden osaamisen lisääminen. MAAJOUKKUETIE FBA toiminnan tavoite on kehittää suomalainen pelaajien kehittämisen malli maailman parhaaksi. Avainasiana uudistetussa pelaajakehitysjärjestelmässä on maajoukkue- ja maajoukkuetievalmentajien yhteistyö seuravalmennuksen ja valmennuspäälliköiden kanssa.

Lue lisää MAAJOUKKUETIE FBA konseptista