Maarika Mauryn ’Hetkiä” – ”Moments” taidenäyttely Hämeen Luontokeskuksella

Hämeen Luontokeskuksessa Tammelassa avautuu Maarika Mauryn taidenäyttely Hetkiä – Moments. Kuvat ovat otoksia luonnon yksityiskohdista tulostettuna isoina vedoksina, jotka ovat hyvin maalauksenomaisia.

”Kuvateoksia katsoessa oivaltaa helposti luonnon monikerroksisen kauneuden, joka piiloutuu väreihin ja pieniin ja tarkkoihin yksityiskohtiin”, kertoo Maury kuvistaan. Kuvat muistuttavat luonnon voimauttavasta voimasta ja houkuttelevat katsomaan ihmeellisiä yksityiskohtia aivan uusin silmin. Näiden kuvien edessä on helppo pysähtyä hetkeksi ja ammentaa energiaa.

Olen aina ollut luonnon ystävä ja varsinkin kasvien kuvaaminen on minulle hyvä keino rentoutua” kertoo Maury. Välillä on hyvä myös osata palautua ja jättää hektinen, tiukkaan aikataulutettu päivärytmi hetkeksi pois mielestä.

Täällä Tammelassa on helppo heittäytyä luonnon ihmeiden vietäväksi, täällä jos missä hoppu unohtuu”, Maury innostaa vieraita kiireen karkottamisessa.

Tammelan luonto on tullut tutuksi  Maurylle niin lapsuuden mummolan ja kesämökin maisemista Forssan, Tammelan ja Someron alueella sekä nyttemmin työn puolesta Tammelan kunnan brändikartoitusta tehdessä. ”Tammela on kerta kaikkiaan upea luonnoltaan oli sitten aktiiviharrastaja tai keveämmän luontoelämyksen etsijä. Täältä löytyy mm. karun kaunis Hämeen järviylänkö, Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot.”

Kauppatieteilijän ja konsulttitaustan lisäksi Maury on opiskellut mm. Vapaassa Taidekoulussa ja toteuttanut useita näyttelyitä. Valokuvauksen lisäksi Maury tekee taidetta myös muilla tekniikoilla ja materiaaleilla mm oljy ja akryyli.  Maarika on myös Kissconsulting Oy:n toimitusjohtaja ja valmentaa niin strategioita, brändiä, johtamista ja hyvinvointiin liittyviä teemoja. On myös kirjoittanut useita kirjoja. Uusin näistä Hoppu on Hanurista. Niin taide sekä luonto ovat hyviä kiireen katkaisijoita, Maury muistuttaa ja kannustaa taiteen lisäsi tulemaan nauttimaan Tammelan luonnosta.

Näyttelyn avajaiset ovat 25.4 kello 15-18.30,  Mauryn luontoaiheiset valokuvateokset ovat esillä Hämeen luontokeskuksessa toukokuun ajan.

Lisätietoa näyttelystä, Maarika Maury 050-5900412, maarika@kissconsulting.fi

Hämeen Luontokeskus on luonnon oma elämyskeskus aktiivisen outdoor-elämän ystäville tai muuten vain luonnosta nauttiville. Läheiset kansallispuistot tarjoavat rikkaita luontokokemuksia ja alueelta löytyy runsaasti merkittyjä retkeilyreittejä ja virkistyspaikkoja. Monipuoliset tilat ovat varattavissa myös yksityistilaisuuksiin.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on osaamisen kehittämisestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Eerikkilän Sport & Outdoor keskuksen korkeatasoiset puitteet ja palvelut sopivat urheiluun, opiskeluun, yritystilaisuuksiin ja luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Outdoor 4U on Eerikkilän erä- ja luonto-opas opiskelijoiden perustama osuuskunta, joka huolehtii Luontokeskuksen asiakaspalveluinfosta, outdoor-opaspalveluista, luontoaktiviteeteista sekä liikuntavarusteiden vuokrauspalveluista.

Tammelan kunta on tunnettu kauniista luonnostaan ja upeista, ainutlaatuisista aarnimetsistään. Tammela on vireä ja tapahtumarikas luonto- ja ulkoilmaihmisen paratiisi sekä idyllisen viihtyisä asuinpaikkakunta. Tammela tarjoaa myös kulttuuria ja erilaisia tapahtumia vuoden ympäri. 

Osoite- ja yhteystiedot:
Hämeen Luontokeskus Härkätie 818, 31380 Letku (Tammela) p. 0201 108 273, www.eerikkila.fi/luontokeskus
Eerikkilä Sport & Outdoor Resort Urheiluopistontie 138, 31370 Eerikkilä (Tammela) p. 0201 108 200 www.eerikkila.fi 
Outdoor 4U Osuuskunta p. 0201 108 239, osuuskunta@eerikkila.fi, www.instagram.com/outdoor4ufinland/