MAAJOUKKUETIE FBA -yhteistyöseurat vuosille 2019-21 valittu

Poikajunioreiden osalta yhteistyöseuravalinnat koskettavat ikäluokkia 2002-2007 (B-D2-juniorit) ja tyttöjunioreissa mukana ovat ikäluokat 2003-2008 eli B-D-juniorit.

Salibandyliiton Pelaajapolku uudistui maajoukkuetieksi 2017. Maajoukkuetie toteutetaan Eerikkilän Floorball Academyn (FBA) toimintaperiaatteiden mukaisesti. Pelaajakehityksen varmistamisen lisäksi keskeistä on seurojen valmentajien ja valmennuspäälliköiden osaamisen lisääminen. Uusi MAAJOUKKUETIE FBA toimintaperioidi käynnistyy huhtikuussa 2019 ja päättyy maaliskuussa 2021.

– MAAJOUKKUETIE FBA yhteistyöseurat on valittu hakuohjeessa ilmoitettujen kriteerien pohjalta tehdyn arvioinnin perusteella, kertoo Salibandyliiton valmennuspäällikkö Miikka Lamu.

Poikien puolella edustettuina on yksitoista yhteistyöseuraa ja 56 joukkuetta. Tyttöjen puolella yhteistyöseuroja on neljä ja joukkueita yksitoista. MAAJOUKKUETIE FBA toiminnasta vastaa yhteistyössä Salibandyliitto ja Eerikkilä.

Valitut seurat ilmenevät alla olevasta taulukosta.

B-pojat (2002-03) C1-pojat (2004) C2-pojat (2005) D1-pojat (2006) D2-pojat (2007)
Classic Classic Classic Classic Classic
EräViikingit EräViikingit EräViikingit EräViikingit EräViikingit
Esport Oilers EräViikingit EräViikingit EräViikingit EräViikingit
FBT Karhut Esport Oilers Esport Oilers Esport Oilers Esport Oilers
Koovee FBT Karhut FBT Karhut Esport Oilers Esport Oilers
SPV Koovee Happee FBT Karhut FBT Karhut
Steelers SPV Koovee Happee Happee
Tikkurilan Tiikerit Steelers SPV Koovee Koovee
TPS Tikkurilan Tiikerit Tikkurilan Tiikerit SPV SPV
Westend Indians TPS TPS Tikkurilan Tiikerit Tikkurilan Tiikerit
Westend Indians Westend Indians TPS TPS
Westend Indians Westend Indians
B-tytöt (2003-04) C-tytöt (2005-06) D-tytöt (2007-08)
Classic Classic Classic
EräViikingit EräViikingit EräViikingit
PSS Koovee Koovee
PSS PSS

Mistä yhteistyöseuratoiminnassa on kyse?

MAAJOUKKUETIE FBA -toiminta on suunnattu tavoitteellisessa kilpaurheilussa toimiville D-, C- ja B- juniori-ikäisille pelaajille, joukkueille ja seuroille. Yhteistyöseuratoiminnalla tavoitellaan kestävää ja linjakasta pelaajapolkua lapsista huippusalibandyyn. Lisäksi parhaat yksilöt valikoituvat MAAJOUKKUETIE FBA -toimintaan United-joukkueiden kautta. United-joukkueet muodostetaan ikäluokkien parhaista yksilöistä, joiden seurajoukkueet eivät ole toiminnassa mukana. Tämän kokonaisuuden kautta toiminnassa ovat mukana valtakuntamme parhaat seurat ja yksilöt.

MAAJOUKKUETIE FBA -toiminnan tavoite on kehittää suomalainen pelaajien kehittämisen malli maailman parhaaksi. Avainasiana uudistetussa pelaajakehitysjärjestelmässä on maajoukkue- ja maajoukkuetievalmentajien yhteistyö seuravalmennuksen ja valmennuspäälliköiden kanssa.

Lue lisää:

MAAJOUKKUETIE FBA-sivut

MAAJOUKKUETIE FBA-toiminnan esittely