Luopas umpihankihiihdon MM-kisoissa

Eerikkilän erä- ja luonto-opasopiskelijoiden porukka, tuttavallisemmin Luopas, osallistui umpihankihiihdon MM-kisoihin Pudasjärvellä.

Osallistuminen MM-umpihankeen on Eerikkilän Luopas-koulutuksessa monivuotinen perinne, jossa tärkeintä ei ole voitto, vaan ikimuistoinen kokemus ja yhdessä tekemisen meininki.

– Oppimisen kannalta tavoitteet toteutuivat erittäin hyvin. Sijoittuminen kilpailussa ei ollut tärkeää. Päästiin turvallisesti kokemaan extreme-tason urheilua ja kokeilemaan jokaisen fyysisiä ja henkisiä rajoja. Ammattioppaalle on välttämätöntä tietää, missä omat rajat ovat ja tunnistaa, millainen ihminen itse on, kun mennään äärirajoilla. Siitä riippuu sekin, millaisiin olosuhteisiin asiakkaita voi viedä, Eerikkilän erä- ja luonto-opaskouluttaja Janne Eklund kertoo.

On hienoa nähdä, kuinka voimakkaasti fyysinen ja henkinen suoritus koskettaa ihmistä. – Janne Eklund

Pudasjärven MM-kisat jäivät Jannen mukaan vahvasti kaikkien luopaslaisten mieleen.

– Kaikki antoivat sen, mitä oli annettavaa. On hienoa nähdä, kuinka voimakkaasti fyysinen ja henkinen suoritus koskettaa ihmistä. Tämä on yksi niistä kokemuksista, joka jää koko opiskeluvvuodesta parhaiten mieleen. Tämä hitsaa tätä porukkaa yhteen erittäin hyvin. Opiskelijat osasivat arvostaa kokonaisantia ja sitä, mitä se äärimmäinen suoritus antoi. Olemme myös erittäin kiitollisia, että saamme osallistua tällaiseen tapahtumaan.

Kiinnostaako erä- ja luonto-opaskoulutus? >>