Retkelle

Opastetut retket

Torronsuon entiset ajat- opastettu retki

Tällä Etelä-Suomen suurimmalla keidassuoalueella Tammelassa on ikää 8500 vuotta. Torronsuon kansallispuisto on lähes kokonaan suota, mutta keskellä on pieniä, mäntyä kasvavia metsäsaarekkeita ja suota reunustavat metsät, harjut, kalliojyrkänteet ja näköalakalliot, joilta aukeaa laajat näkymät suon eri osiin. Lähde nauttimaan Torronsuon rauhoittavasta maisemasta ja kuulemaan oppaamme kertomana  tarinoita suon historiasta ja sen entisajan asukkaista.

Retki vie kulkijansa mystisen suoluonnon ja Hämeen menneeseen aikaan, vanhojen  tapojen ja luonnonuskomusten äärelle. Retki tutustuttaa Suomen syvimmän keidassuon tuhansia vuosia vanhaan syntyhistoriaan, Hämeen kauppareitteihin ja kauppatapoihin, sekä vuosisatojen takaisiin elintapoihin ja elämisen olemukseen. Myös lähiajan suoelämää ja ympäristön kylien elämää, sekä historian vaikutusta pohdiskellaan rauhallisen kuljennan lomassa. Tiedätkö mikä oli liki tuhat vuotta sitten Hämeen arvokkainta kauppatavaraa? Tiedätkö mihin ja miten suon kasviaarreaittaa käytettiin? Kuka olikaan Tapio? Mihin tarkoitukseen karsikkomännyt katsottiin? Retken päätteeksi nautitaan kauniilla laavupaikalla nuotiotulen ääressä riistakeittoa lisukkeineen ja jutellaan leppoisia. Luontotornista voi ihailla suon valtavuutta höyryävän kahvikupillisen kera.

7.4. klo 12 – 17.

Kokoontuminen Kiljamon parkkipaikalla.
Hinta 59€. Sisältää keittoruokailun ja pullakahvit laavulla. Maksu paikanpäällä käteisellä ( ei korttimaksua). Oppaana Tarja Jaakkola.

Ilmoittautumiset 29.3. mennessä.

Ilmoittaudu mukaan