Retkelle

Opastetut retket

Melontaretki Ruostejärvellä

Melontaretki vakaalla intiaanikanootilla kauniilla ja kirkkaalla Ruostejärvellä. Ohjaajan avustuksella lajin saloihin on mukavaa ja turvallista tutustua. Osallistujan tulee olla uimataitoinen. Kelluntaliivit tarjotaan osallistujille.

Fatbike-safari

Fatbike antaa uuden ulottuvuuden maastopyöräilyyn ja Hämeen Järviylängön upeisiin maastoihin. Leveärenkaisella pyörällä voi nauttia luonnosta liikkumisesta ympäri vuoden. Meiltä löytyy myös muutama lasten Fatbike.

Patikointiretki

Virkistävä kävelyretki Ruostejärven lähimaastossa. Metsässä samoilu laskee stressitasoa, rauhoittaa ja auttaa keskittymään tähän hetkeen. Samalla tutustuu upeaan järviluontoon ja Ruostejärven virkistysalueeseen.

Suppailu

Tutustu suppailuun ohjaajamme opastuksella. Samalla nauti tkauniista järvimaisemista laineiden liplatusta kuunnellen. Osallistujan tulee olla uimataitoinen. Kelluntaliivit tarjotaan osallistujille.

Lumikenkäily

Lumisessa lähimetsässä liikkuminen tarjoaa aivan uudenlaisen näkökulman suomalaiseen metsään. Ohjaaja perehdyttää ryhmän lumikengillä liikkumiseen.

Hinnat: 95 € / tunti + 6 € hlö

Hinta sisältää ohjauksen ja tarvittavat välineet. Kaikkiin retkiin voi sisällyttää evästauon laavulla. Lue lisätietoa maastoruokailuista

Varaukset ja lisätiedot: sales@eerikkila.fi,  p. 0201 108 238, viikonloppuisin myös: luontokeskus@eerikkila.fi, p. 0201 108 273

Yllä olevia opastettuja retkiä myös retki- ja lajikokeilukalenterissamme. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Ruostejärven Eräjorma – Aikuisen ja lapsen luontopäivä

Opi olemaan oman elämäsi eräjorma

  • Narraa Ruostejärven suurin vonkale.
  • Saatko tulen syttymään tuluksilla paremmin kuin Selviytyjissä?
  • Maistuuko makkara paremmalta kun olet itse veistänyt makkaratikun?
  • Tiedätkö miltä kuulostaa kun ei kuulu mitään?

Retken aluksi patikoimme oppaan johdolla Luontokeskukselta salaiselle kalapaikalle. Reitin varrella yhdistämme voimamme ja ylitämme vesistön. Kalapaikalle saavuttuamme valmistelemme omat kalastusvälineemme selvittäen siimat ja asettamalla syötit. Kalaonnea emme voi taata, mutta hyvän mielen takuun annamme.

Kun kalasaaliit on perattu, on aika sytyttää nuotio. Nuotio sytytetään tuluksilla kuten entisajan metsästäjät konsanaan. Saatko muuten nuotion syttymään nopeammin kun Selviytyjät TV:ssä? Vatsantäytteeksi on tarjolla myös makkaraa ja suurinälkäisille suosittelemme mukaan otettavaksi omia eväitä.

Kun retkieväät on nautittu, voit kellahtaa sammalmättäälle eikä haittaa vaikka nukahtaisit. Oletko kuunnellut luontoa, kuuletko hiljaisuuden ja tunnetko tuulen vireen kasvoillasi.  Saatatpa kuulla myös tarinan Ruostejärven synnystä.

Päivän päätteeksi pistämme varpaat Ruostejärven virkistävään veteen ja saamme Ruostejärven Eräjorma-kasteen

Vaativuus: Päivän aikana patikointia tulee yhteensä n. kolme kilometriä helpohkossa metsämaastossa rauhalliseen tahtiin. Päivä sopii hyvin tottumattomalle luonnossa liikkujalle. Erityisiä taitoja ei tarvita ennen retkeä.

Hinta: 30 € / henkilö. Min. ryhmäkoko 10 henkilöä.  Hinta sisältää opastuksen, grillimakkara, nokipannukahvin ja makean sekä ongen, jonka saa päivän päätteeksi mukaan.

Retken ohjaa: Joni Hernberg, Loimunalle.

Varaukset ja lisätiedot: luontokeskus@eerikkila.fi, p. 0201 108 273

Tarkista seuraavat avoimet retket kalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan!

Torronsuon entiset ajat- opastettu retki

Tällä Etelä-Suomen suurimmalla keidassuoalueella Tammelassa on ikää 8500 vuotta. Torronsuon kansallispuisto on lähes kokonaan suota, mutta keskellä on pieniä, mäntyä kasvavia metsäsaarekkeita ja suota reunustavat metsät, harjut, kalliojyrkänteet ja näköalakalliot, joilta aukeaa laajat näkymät suon eri osiin. Lähde nauttimaan Torronsuon rauhoittavasta maisemasta ja kuulemaan oppaamme kertomana  tarinoita suon historiasta ja sen entisajan asukkaista.

Retki vie kulkijansa mystisen suoluonnon ja Hämeen menneeseen aikaan, vanhojen  tapojen ja luonnonuskomusten äärelle. Retki tutustuttaa Suomen syvimmän keidassuon tuhansia vuosia vanhaan syntyhistoriaan, Hämeen kauppareitteihin ja kauppatapoihin, sekä vuosisatojen takaisiin elintapoihin ja elämisen olemukseen. Myös lähiajan suoelämää ja ympäristön kylien elämää, sekä historian vaikutusta pohdiskellaan rauhallisen kuljennan lomassa. Tiedätkö mikä oli liki tuhat vuotta sitten Hämeen arvokkainta kauppatavaraa? Tiedätkö mihin ja miten suon kasviaarreaittaa käytettiin? Kuka olikaan Tapio? Mihin tarkoitukseen karsikkomännyt katsottiin? Retken päätteeksi nautitaan kauniilla laavupaikalla nuotiotulen ääressä riistakeittoa lisukkeineen ja jutellaan leppoisia. Luontotornista voi ihailla suon valtavuutta höyryävän kahvikupillisen kera.

Kokoontuminen Kiljamon parkkipaikalla.
Hinta 59€. Sisältää keittoruokailun ja pullakahvit laavulla. Oppaana Tarja Jaakkola.

Varaa ryhmälle (min. 15 henkilöä):

luontokeskus@eerikkila.fi, p. 0201 108 273

Retket kansallispuistoihin

Toteutamme retkiä Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoihin  sekä alueen muihin luontokohteisiin yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Varaukset ja lisätiedot: sales@eerikkila.fi,  p. 0201 108 239