Retkelle

Luontokohteet lähellä

Eerikkilä sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä Kanta-Hämeen alueella Tammelassa Ruostejärven rannassa. Meille on vain reilun tunnin ajomatka niin Helsingistä, Tampereelta kuin Turustakin.  Luonnon ystävät sekä aktiiviset ulkoilijat voivat nauttia Hämeen järviylängön maisemista jokaisena vuoden aikana. Hämeen Luontokeskuksessa voit suunnitella retkesi tarkemmin ja kysyä lisää informaatiota alueen reiteistä. Liesjärven sekä Torronsuon Kansallispuistojen reiteistä löytyy paljon vaihtoehtoja niin päiväretkiin kuin pidempiin yönyli retkiinkin. Tutustuminen alueeseen on mahdollista myös opastetuilla retkillämme.

Retkipaikan sivulta löydät kattavasti tietoa Hämeen Järviylängön kohteista

Ruostejärven virkistysalue

Ruostejärven rauhallinen virkistysalue on tunnettu kirkkaista vesistään sekä uimiseen hyvin soveltuvasta hiekkapohjastaan. Kesäisin uimaan pääsee Hämeen luontokeskuksen hiekkarannalta tai Eerikkilän saunarannasta. Kesäisin luontokeskuksesta voi varata kanoottiretken ja talvisin keskitytään lumikenkäilyyn sekä maastopyöräilyyn fatbike-pyörillä. Laavupaikoikoilla voit nauttia retkieväistä.

Piipahda retkelläsi myös sisään Hämeen Luontokeskukselle. Hämeen luontokeskus sijaitsee Hämeen Härkätien varrella ja henkii vanhan ajan tunnelmaa sisäpihoineen. Alueelta löytyy uimaranta, laavu,  luontopolkuja, kahvila ja pieni matkamuistomyymälä. Luontokeskuksesta vuokraat välineet luonnossa liikkumiseen.

Avoinna arkisin 11-18, la-su 12-18

Saapuminen luontokeskukselle ja Ruostejärven virkistysalueelle

Lue myös: Retkipaikka perheretkellä Ruostejärvellä

Ruostejärven virkistysalue luontoon.fi-sivulla

Liesjärven kansallispuisto 

Liesjärven Kansallispuisto sijaitseen Tammelan läheisyydessä Hämeen järviylängöllä. Liesjärven Kansallispuisto on suurimmaksi osaksi tuuheiden metsien ja metsäisten pienten soiden peitossa. Vesistöt ovat hyvin melottavissa ja rantaviivaa löytyy noin 50km verran. Liesjärven ehkä tunnetuin nähtävyys on matala ja hiekkainen Kyynäräharju, jonka voi perinteisen kävelyn lisäksi kulkea maastopyörällä. Liesjärven alueen metsät ovat koti muun muassa hirville, valkohäntäpeuroille sekä useille eri lintulajeille, kuten kalasääkselle.

Lue myös: Retkipaikka kanoottiretkellä Liesjärvellä
Liesjärven kansallispuisto luontoon.fi – sivulla
Korteniemen perinnetilan aukioloajat, tapahtumat ja opastukset

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto on helposti saavutettavissa kaikista Etelä-Suomen isoista kaupungeista reilun tunnin ajomatkalla. Tämän Suomen syvimmän suon läpi voit helposti kulkea kesäisin pitkospuita pitkin. Talvisin hiihtäjän sekä lumikenkäilijän poluissa on huomattavasti enemmän valinnanvaraa liikkumiseen ja suon avara maisema tarjoaa retkeilijälle tilaa hengittää. Suon ja läheisen metsikön alue on tavanomainen muuttolintujen pysähdyspaikka keväisin sekä syksyisin, mutta perinteiseen retkeilytarkoitukseen alue soveltuu mainiosti ympäri vuoden.

Lue myös:

Retkipaikka öisellä Torronsuolla

Torronsuo luontoon.fi -sivulla

Lisätiedot:

Hämeen luontokeskus, p. 0201 108 273, luontokeskus@eerikkila.fi