Koulutus

Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT)

Valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia valmennuksen johtajana, kehittää valmennuksen laatujärjestelmää, sekä kehittää omaa johtamistaan ja johtamisosaamistaan. Tutkinnon suorittaneella on lisäksi ammattitaito toimia urheilijalähtöisesti valmennuksen asiantuntijana ja kehittää valmennustoimintaa valmennustietoa ja verkostoja hyödyntäen.

Kenelle?

VEAT on suunnattu ensisijaisesti joukkuepalloilulajien valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville henkilöille (esim. seurojen ja liittojen urheilutoimenjohtajat ja valmennuspäälliköt). Valmistavaan koulutukseen valitaan enintään 20 opiskelijaa.

Tutkinnon muodostuminen

Valmentajan erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta  ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Valmennustoiminnan johtaminen
  • Urheilijakeskeinen valmentaminen

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yksi)

  • Urheilutoiminnan kehittäminen
  • Toimiminen valmennuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä
  • Valmennustoiminnan hallinnon kehittäminen

Ajankohdat

Seuraavan kurssin aikataulut ei vielä tiedossa.

Hinta

Koulutuksen hinta on 3150 € sisältäen valmistavan koulutuksen, täysihoidon Eerikkilän lähijaksoilla, tutkintotilaisuudet ja Opetushallituksen näyttötutkintomaksun. Valmistavaan koulutukseen kuuluvan kansainvälisen jakson matkustus-, majoitus- ja ruokailukustannukset eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset  (hakulomakkeessa hakija vahvistaa, että on lukenut terveydentilavaatimukset)

Lisätiedot

Kyösti Lampinen, kyosti.lampinen@eerikkila.fi, p. 040 134 4391 (valmistava koulutus, jalkapallo + muut lajit)

Miikka Lamu, miikka.lamu@floorball.fi, p. 0400 529 026 (valmistava koulutus, salibandy)

Hannele Forsman, hannele.forsman@eerikkila.fi, p. 0201 108 251 (tutkinnon suorittaminen)

Valmistavaan koulutukseen valitaan enintään 20 opiskelijaa. Lisäksi tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, mikäli hakeutumisvaiheen henkilökohtaistamisessa aikaisemmin hankittu osaaminen todetaan riittäväksi. Koulutuksesta vastaa valmennuskeskuksen johtaja Kyösti Lampinen ja näyttötutkintomestarina toimii kehityspäällikkö Hannele Forsman.

Kokemuksia VEAT-koulutuksesta

”VEAT on ollut minulle kullanarvoinen koulu tähän väliin. Pystyn suorittamaan sitä työni ohessa ja saan rutkasti lisää tietotaitoa työhöni. Me haluamme panostaa jatkossakin valmennukseen. Se on ainoa tapa kehittää yhä parempia pelaajia.” – Juha Valla, Urheilutoimenjohtaja, Käpylän Pallo (KäPa)