Koulutus

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP) on suosittu liikunta-alan koulutus, jossa painotuksena ovat ohjaustaidot. Yhden lukukauden mittainen kurssi antaa hyvät valmiudet:

  • liikunnan ohjaukseen – uusia opetustaitoja
  • liikunta-alan ammatillisiin opintoihin – valmentaa pääsykokeisiin
  • lajitaitoihin – kehität tietojasi ja taitojasi eri liikuntalajeissa

Kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, alkaen tammikuussa ja elokuussa.

Jos haluat suuntautua:

  • liikunta-alalle, liikunnan ohjaajaksi tai liikunnanopettajaksi
  • sosiaali- tai hoitoalalle
  • poliisiksi tai turvallisuusalalle

saat liikunnanohjauksen peruskurssilta hyvän pohjan kaikkien näiden alojen opintoihin. Kurssista on hyötyä myös, jos suuntautumisvaihtoehtona on nuoriso- ja vapaa-ajanohjaus.

Liikunnanohjauksen peruskurssilla suoritetaan lajiliittojen ohjaajakursseja, ja niistä saat valmiudet toimia ohjaajana kuntosalilla, uimahallilla, seuratoiminnassa tai erityisryhmien apuohjaajana.

  • kuntosaliohjaajakurssi
  • uimaopettajakurssi
  • yleisurheiluohjaajakurssi
  • monikulttuurinen ohjaajakurssi

Yllä mainitut kurssit sisältyvät liikunnanohjauksen peruskurssin hintaan. Yleisurheiluohjaaja- ja uimaopettajakurssista maksettavaksi tulee materiaalimaksut.

LOP- Liikunnanohjauksen peruskurssi from Eerikkilä TV on Vimeo.

Tavoite

Antaa perustiedot ja -taidot yleisimmistä liikuntalajeista painottaen alan ammatillisten koulutusten pääsykoevaatimuksia sekä liikunnanohjaustaitoja.

Opintojen laajuus ja luonne

Koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä (20 ov) ja kesto 4 kuukautta. Koulutus on pääasiassa lähiopetusta, joka koostuu omien lajitaitojen harjoittelusta, teoriaopinnoista ja ohjausharjoituksista.

Sisältö

Kurssin ohjelmaan kuuluu lähes 40 liikuntaan, terveyteen ja ohjaamiseen liittyvää oppiainetta. Opiskeluun sisältyy runsaasti ohjausharjoittelua aidoissa ohjaustilanteissa (lapsiryhmät, vammaisliikunta, ikääntyneet ja aikuisryhmät). Opiskelu tapahtuu pienessä ryhmässä ( max. 25 oppilasta) jolloin voimme panostaa henkilökohtaisempaan ohjaukseen.

Kurssin aikana on myös lisämaksusta mahdollisuus suorittaa lajiliittojen 1. tason ohjaajakoulutuksia uinnissa ja yleisurheilussa.

Lisäkurssit jalkapalloilijoille ja salibandyn pelaajille

Liikunnanohjaus ja jalkapallon valmentajakurssit (FOP)

Haluatko laajentaa näkemystäsi jalkapallovalmentajana? Tai saada kokemusta muiden liikuntalajien ohjaamisesta?

Jalkapalloilijan liikunnanohjauksen peruskurssi on suunniteltu nykyisille tai entisille aktiivijalkapalloilijoille. Erityisesti se hyödyttää niitä, jotka pelaajauransa jälkeen aikovat työskennellä liikunta-, opetus-, hoitoaloilla, poliisina tai suojelualalla.

Koulutuksen aikana suoritetaan yhteisien aineiden lisäksi Suomen Palloliiton D-tason valmentajakurssi.

Liikunnanohjaus ja salibandyn valmentajakurssit (SB-LOP)

Haluatko laajentaa näkemystäsi salibandyvalmennuksesta ja saada samalla kokemusta muiden liikuntalajien ohjaamisesta?

Salibandynpelaajan liikunnanohjauksen peruskurssi on suunniteltu nykyisille tai entisille aktiivipelaajille jotka ovat jo suuntaamassa ajatuksiaan valmennukseen. Erityisesti se hyödyttää niitä, jotka pelaajauransa jälkeen aikovat työskennellä liikunta-, opetus-, hoitoaloilla, poliisina tai suojelualalla.

Kurssin aikana on mahdollisuus suorittaa Suomen Salibandyliiton valmennuskurssi SBV1.

Koulutuksen ajankohdat

Koulutus on yhden lukukauden mittainen, ja se järjestetään kaksi kertaa vuodessa alkaen tammi- ja elokuussa. Seuraavan kurssin ajankohta:

13.8.-19.12.2018

Kustannukset

Liikunnanohjauksen peruskurssi

2 990 euroa sisältäen opetuksen ja täysihoidon opiskelupäivinä (ma–pe). Hintaan sisältyy lisäksi matka Etelä-Suomen laskettelukohteeseen sekä kurssihuppari.

Hinta ilman majoitusta on 2 690 euroa. Sisältää lounaan ja päivällisen opiskelupäivinä sekä laskettelumatkan ja kurssihupparin.

Liikunnanohjauksen peruskurssi ja jalkapallon valmentajakurssit

3 290 euroa sisältäen opetuksen ja täysihoidon opiskelupäivinä sekä SPL:n kurssien materiaalit ja todistukset sekä laskettelumatkan ja kurssihupparin.

Hinta ilman majoitusta on 2 990 euroa, sisältää lounaan ja päivällisen opiskelupäivinä, SPL:n materiaalit sekä laskettelumatkan ja kurssihupparin.

Liikunnanohjauksen peruskurssi ja salibandyn valmentajakurssit

3 290 euroa sisältäen opetuksen ja täysihoidon opiskelupäivinä sekä Salibandyliiton kurssien materiaalit ja todistukset sekä laskettelumatkan ja kurssihupparin.

Hinta ilman majoitusta on 2 990 euroa, sisältää lounaan ja päivällisen opiskelupäivinä, liiton materiaalit sekä laskettelumatkan ja kurssihupparin.

Opintotuki

Kursseille on mahdollisuus anoa valtion opintotukea.

Opiskelu, majoittuminen ja vapaa-aika urheiluopistolla

Koulupäivän kesto on tavallisimmin klo 8-16:30. Maanantait ja perjantait ovat hieman lyhyempiä opiskelupäiviä. Koulupäivät koostuvat teoriaopinnoista, eri liikunta- ja urheilulajien käytännönharjoittelusta ja ohjausharjoitteista. Ohjausharjoitukset tehdään aidoissa ohjaustilanteissa erilaisten ryhmien kanssa (esim. päiväkotilapset, koululaiset, ikääntyneet, erityisryhmät). Kurssilta saat siis hyvin paljon käytännön harjoitusta ryhmien ohjaamisesta.

Suurin osa opiskelijoista majoittuu opistolla maanantaista perjantaihin. Opiskelijat majoittuvat pääosin Tammelan hotellihuoneissa. Majoitushuone jaetaan muiden kurssilaisten kanssa (3-4 hh). Talviloma on viikolla 9. Opiskelumaksu (2990 € / 3290 €) sisältää majoituksen ja täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen).

Vapaa-aikana on hyvä mahdollisuus harjoitella omaa lajiaan tai kohottaan kuntoaan Eerikkilän tasokkaissa liikuntatiloissa. Tilat sekä Eerikkilän omat ohjatut ryhmäliikuntatunnit ovat opiskelijoiden käytössä veloituksetta. Tutustu liikuntatiloihin.

Haku avoinna!

Liikunnanohjauksen peruskurssi sekä myös muut koulutukset löydät myös Studentumista:

liikunnanohjauksen peruskurssi StudentumLiikunnaohjauksen peruskurssista loistava startti: Joonas Koskinen, 29, opiskeli liikunnanohjauksen peruskurssin Eerikkilän Urheiluopistossa ja työskentelee tällä hetkellä kuntosaliyrittäjänä Nokialla Kuntotehdas Punaisessa Ovessa. ”Tehdaspäällikön” työpäivä sisältää kaiken, mitä pienen kuntokeskuksen pyörittämiseen kuuluu. Lue lisää Studentumin haastattelusta.