Koulutus

C+ Lasten jalkapallovalmennus

Eerikkilän Urheiluopisto ja Palloliitto järjestävät yhteistyössä koulutusta lasten valmennukseen erikoistuville valmentajille (C+ lasten valmentaminen). Tavoitteena on saada seuratoimintaan lisää alle 12-vuotiaiden lasten jalkapallovalmennuksen ammattiosaajia. Koulutus valmistaa samalla liikunnan – ja valmennuksen ammattitutkinnon osan suorittamiseen (valmennuksen osaamisala).

Koulutus soveltuu lasten jalkapallovalmentajille, junioripäälliköille ja valmennusryhmien tutoreille. Seuroissa on kasvava määrä työpaikkoja henkilöille, joilla on laaja-alainen ammattitaito eri kohderyhmien ohjaamiseen esimerkiksi seuran, koulun ja päiväkotien välisessä yhteistyössä.

HAKU ON AUKI TÄLLÄ HETKELLÄ! HAE 9.12 MENNESSÄ SIVUN ALLA OLEVASTA LINKISTÄ.

KOULUTUKSEN PÄÄTEEMAT

 • valmentajan itsensä kehittämisen taidot
 • kokonaisvaltainen jalkapallovalmennus ja sen käytännön toteutus
 • lasten osallistaminen, motivointi ja innostaminen lajiin sekä kasvatusyhteistyö kodin ja eri toimijoiden kanssa
 • valmentajan ja pelaajan välisen vuorovaikutuksen kehittäminen
 • syvennettyä tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä kokonaisvaltaisen valmennuksen näkökulmasta
 • urheilevien lasten terveyden ja turvallisuuden edistäminen

Valmennusosaamisen erityinen painopiste on jalkapallon teknis-taktisten valmiuksien kehittäminen ja pelin ymmärryksen opettamisprosessi. Koulutukseen kuuluu liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalasta seuraava tutkinnon osa:

 • Lasten valmentaminen (90 osp)

Opiskelija voi halutessaan myöhemmin suorittaa koko ammattitutkinnon (150 osp) liikunnan tai valmennuksen osaamisalasta.

KOULUTUKSEN PÄÄSYVAATIMUKSET

Koulutettavalla tulee olla vähintään Palloliiton C -koulutus suoritettuna tai oma jalkapallotausta ja liikunnanohjaajan/liikuntaneuvojan/opettajan koulutus. Lisäksi koulutukseen valittavan on toimittava lapsivaiheen seuravalmentajana koulutuksen aikana.

KOULUTUKSEN KUSTANNUS

Hinta sisältää koulutuksen, tutkinnon osan suorittamisen sekä majoitukset ja ruokailut Eerikkilän lähijaksoilla. Jokainen vastaa omista matkoista koulutuksiin.

Hinta 1700€. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

KOULUTUKSEN AIKATAULU

Lähiopetusta toteutetaan Eerikkilässä, alueellisissa pienryhmissä ja kunkin opiskelijan omassa seurassa. Lisäksi koulutukseen kuuluu etäopintoja, työpaikalla järjestettävää koulutusta (työssäoppiminen) ja näyttöjä.

Koulutusvuoden alustava aikataulu on alla. Lähiopetuspäiviä on noin 16.

 1. Eerikkilä 4. – 6.2.2019
 2. Alueellinen pienryhmä, maaliskuu 2019
 3. Eerikkilä 12. – 14.4.2019
 4. 1v1 omassa seurassa I, toukokuu-kesäkuu 2019
 5. Eerikkilä 26. – 28.8.2019
 6. 1 v 1 omassa seurassa II, syyskuu 2019
 7. Alueellinen pienryhmä, lokakuu 2019
 8. Eerikkilä, joulukuu 2019

Muutokset aikatauluun mahdollisia.

Haku auki 9.12.2018 asti

LISÄTIETOA

Marko Viitanenp. 045 139 3800 marko.viitanen@palloliitto.fi  – koulutuksen kokonaisuus

Olli-Pekka Hakala, p. 0400 725 213, olli-pekka.hakala@eerikkila.fi  – tutkintoon liittyvät asiat ja oppisopimuskysymykset

Olen saanut monipuolista oppia eri valmennuksen osa-alueista. On ollut tosi tärkeä nähdä, mitä kaikkea pitää erityisesti ottaa huomioon lasten valmennuksessa. Eerikkilässä tapahtuu paljon koko ajan, siellä pääsee vaihtamaan kokemuksia ihmisten kanssa. Hienoa opiskella Suomen todellisessa jalkapallokeskuksessa.

Henri Sillanpää, Vaasan Palloseura