Koulutus

Luontoalan ammattitutkinto

ERÄ- JA LUONTO-OPASTUKSEN OSAAMISALA

Oletko kiinnostunut luonnosta ja harkinnut siitä jopa ammattia tai lisäosaamista muille ammattialoille? Vietä antoisa vuosi luonnossa ja valmistu erä- ja luonto-oppaaksi!

Erä- ja luonto-opas osaa toimia erä- ja luontoympäristössä, suunnitella ja toteuttaa turvallisesti luonnossa tapahtuvia retkiä ja tapahtumia. Hänellä on valmiudet toimia monenlaisissa opastustilanteissa sekä ohjelmapalvelujen tehtävissä kaikkina vuodenaikoina.

Erä- ja luonto-opas voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai hakeutua luonto- ja ohjelmapalveluyrityksen palvelukseen.Erä- ja luonto-opaskoulutus antaa myös erinomaista lisäosaamista aikaisemmin hankitun ammatin omaaville.

Eerikkilä sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä Kanta-Hämeen alueella Tammelassa Ruostejärven rannassa. Meille on vain reilun tunnin ajomatka niin Helsingistä, Tampereelta kuin Turustakin. Vierestä löydät upeita luontokohteita kuten Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot, joissa myös koulutuksen aikana paljon retkeilemme.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan jokaisen osalta. Mikäli todetaan, että tutkinnon suorittajalla on riittävästi aikaisemmin hankittua (dokumentoitua) osaamista suhteessa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksiin, voidaan hänet ohjata suoraan tutkinnon tai sen osan suorittamiseen. Muussa tapauksessa hänelle suositellaan osallistumista osittain tai kokonaan erä- ja luonto-opastuksen osaamisalan koulutukseen. Näytöt toteutetaan pääsääntöisesti aidoissa työelämän tuotanto- ja palveluprosessin mukaisissa tilanteissa.

Opintojen laajuus ja sisältö

Koulutus valmistaa luontoalan ammattitutkinnon tai tutkinnon osien suorittamiseen erä- ja luonto-opastuksen osaamisalalla. Koulutus on ammatillista aikuiskoulutusta ja opintotuen piirissä.

Koulutus kestää on noin 11 kuukautta ja se koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta (koulutussopimus). Työelämälähtöistä opiskelua toteutetaan sekä opiskelijaosuuskunnassa että muissa työpaikoissa, mm. Lapin ohjelmapalveluyrityksissä.

Koulutuksen aikana suunnitellaan ja toteutetaan useita retkiä eli erilaisia maastoharjoituksia eri puolelle Suomea. Pidemmät retket Lappiin sekä Itä-Suomen parhaisiin melontajokiin antavat opiskelijoille ainutlaatuisia oppimiskokemuksia ja elämyksiä.

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa lisäksi seuraavat korttikoulutukset: EA I ja EA II, metsästäjätutkinto, köysitoiminnanohjaaja (KTO 1) sekä hygieniapassi.

Koulutuksen ajankohdat ja kustannukset

Seuraava koulutus:

30.7.2018 – 28.6.2019

Haku on päättynyt. Seuraava haku alkaa syksyllä 2018.

Valinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella hakujärjestyksessä. Hakuaikaa jatketaan, kunnes opiskelijaryhmä on täysi. Opiskelupaikan peruuttaneiden tilalle valitaan uusia opiskelijoita.

Kustannukset:

Koulutuksen hinta on 1 100 €. Opiskelijoiden on mahdollista ruokailla Eerikkilässä opiskelijahintaan.

Erä- ja luonto-opaskoulutus myös Studentumissa:

Erä- ja luonto-opas koulutus Studentum

Erä- ja luonto-opas opiskelijamme Eeva Mäkisen kuvaama video kurssilaisten ensimmäiseltä maastoretkeltäLiesjärvi, Finland from Eeva Makinen on Vimeo.