Kansainvälisten futisturnausten aikaa Eerikkilässä

Toukokuun loppu on tarjonnut kovatasoisia kansainvälisiä jalkapallon junioripelejä Eerikkilässä. 26.-28.5 järjestettiin ensin 2005-syntyneiden poikien turnaus ja sen perään Eerikkilään saapuivat 31.5 2004-syntyneet pojat. Turnaukset kuuluvat osaksi Sami Hyypiä Akatemian ydintoimintaa. Turnauksen tavoitteena on saada tietoa pelaajien kehittymisestä kokonaisvaltaisen seurannan kautta, sekä samalla tarjota joukkueille laadukkaita pelejä kansainvälisellä mausteella.

Tapahtumat ovat sujuneet onnistuneesti ja olemme nähneet kovatasoisia pelejä. Valmentajille ja pelaajille tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus nähdä, missä kukin menee suhteessa kansainväliseen tasoon nähden, kommentoi Sami Hyypiä Akatemian päällikkö Tero Koskela.

05-syntyneiden turnauksessa mukana oli myös mielenkiintoinen uusi joukkue, kun SBV Vitesse Hollannista saapui Eerikkilään. Seuran edustusjoukkue pelaa Hollannin pääsarjassa ja voitti juuri Hollanin Cupin. Juniorijoukkue menestyikin hyvin Eerikkilässä ollen lopputuloksissa toinen. Mitalikolmikko 2005-syntyneiden turnauksessa oli: 1) FC Midtjylland 2) SBV Vitesse 3) Käpylän Pallo

Positiivista oli, että joukkueet pystyivät noudattamaan samaa pelityyliä kuin mihin harjoittelussaan pyrkivät, vaikka pelin tempo oli normaalia kovempi. Peleissä nähtiin siis myös taktisesti hyviä ratkaisuja, eikä vain fyysiset tai tekniset asiat ratkaisseet joukkueiden paremmuutta. Lisäksi valmentajille tämä on hieno mahdollisuus jakaa ideoita muiden kollegoiden kanssa turnausten aikana pelillisistä asioista, SHA:n Ekkono-valmentaja Pol Deulonder nosti esiin.

Lue lisää SHA:n kehittymisen seuranta –tapahtumista:

https://www.eerikkila.fi/valmennuskeskus/sha-jalkapallo/kehittymisen-seurantatapahtumat/