HJK uskoo Ekkono-metodin lisäarvoon   

Sami Hyypiä Akatemia (SHA) ja HJK tekevät tiivistä yhteistyötä. HJK on ottanut juniorivalmennuksessa käyttöönsä SHA:n yhteistyökumppani Soccer Services Barcelonan Ekkono-metodin.

Eerikkilän Urheiluopistolla toimivan jalkapallon Sami Hyypiä Akatemian (SHA) toiminta on ensimmäisten vuosien aikana keskittynyt erityisesti lapsiurheiluvaiheeseen sekä yhteistyöhön suomalaisten ja ulkomaisten seurojen kanssa.

– Keskeisiä haasteita Suomessa ovat pelaamisen oppiminen ja teknis-taktiset valmiudet niin joukkuepelaamisen kuin yksilöllisen pelaamisenkin tulokulmista. Näistä voidaan käyttää nimitystä ”pelaamisen perusvalmiudet”. Ne antavat valmiudet toteuttaa myöhemmin aikuisiässä joukkueen pelijärjestelmää, pelitapaa sekä joukkueen kollektiivista toimintaa, Eerikkilän valmennuskeskuksen ja SHA:n johtaja Kyösti Lampinen kertoo.

Teknis-taktisiin valmiuksiin liittyvän haasteen pitkäjänteiseen ratkaisemiseen on SHA:lle hankittu yhteistyöpartneri. Soccer Services Barcelona toteuttaa Ekkono-metodia, joka on modernin jalkapallon teknis-taktisten valmiuksien oppimisohjelma, jossa pelaaminen on keskiössä. Kokonaisuus on jäsennelty, priorisoitu ja vaiheistettu loogiseksi oppimisohjelmaksi lapsesta aikuiseksi.

SHA:n ja HJK:n yhteistyö toimii

SHA:n lisäksi Ekkono-metodi on saavuttanut suosiota muuallakin Suomessa. SHA on järjestänyt lukuisia Ekkono-koulutuksia ja pelaajaleirejä Eerikkilässä sekä järjestänyt tapahtumia seurojen omassa ympäristössä. Tämän lisäksi valmentajilla on ollut mahdollisuus kouluttautua Ekkonoon verkkokursseilla.

Suomen menestynein jalkapalloseura HJK on ottanut Ekkono-filosofian kokonaisvaltaisesti osaksi juniorivalmennustaan. HJK:n omat juniorivalmentajat kouluttautuvat Ekkono-metodin saloihin. Lisäksi SHA:n Ekkono-kouluttaja käy viikoittain valmentamassa HJK:n lahjakkaita junioreita.

– Teemme tiivistä yhteistyötä SHA:n kanssa, ja Ekkono-metodin hyödyntäminen toiminnassamme on yksi keskeinen osa yhteistyötämme. Ekkonolla on meille vahva lisäarvo valmentaja- ja pelaajakehityksessämme. Suunnitelmissamme on tiivistää yhteistyötä entisestään, HJK ry:n valmennuspäällikkö Erkki Valla kertoo.

– SSB:ssä olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä huippuorganisaatioiden, kuten Sami Hyypiä Akatemian ja HJK:n kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten prosessi koko Suomen mittakaavassa etenee. HJK:ssa tekninen osaaminen ja akatemiapelaajien kehitys on ollut lupaavaa ja nämä ovatkin tärkeimpiä yhteisiä tavoitteitamme, SSB:n toimitusjohtaja Miquel Farrerons kuvailee.

Lisätiedot:

Kyösti Lampinen, +358 40 134 4391

Erkki Valla, +358 40 531 7812

Miquel Farrerons, +34 93 213 58 70