Eerikkilä viettää juhlavuotta – 70 täyteen syksyllä

 

Pyöreitä vuosia vietetään tiiviisti työn merkeissä, mutta syyskuussa varsinaisen syntymäpäivän viikko on suuremman juhlan aikaa.

Suomalainen jalkapalloilu ei kehity, ellei Suomessa ole sille omaa valmennuskeskusta.

Erik Von Frenckell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 1949, tarkemmin 25. päivä syyskuuta, Eerikkilä sai alkunsa, kun Erik von Frenckell oli aiemmin lausunut nämä yllä mainitut kuuluisat sanat. Suomalainen jalkapallo sai oman valmennuskeskuksensa ja vuosien ja vuosikymmenien kuluessa niin paljon muutakin.

Eerikkilästä on 70 vuodessa kehittynyt paitsi jalkapallon, myös suomalaisen salibandyn valtakunnallinen valmennuskeskus. Tämän lisäksi Eerikkilä tarjoaa tänään liikunta- ja luontoalan koulutusta sekä puitteita ja tietotaitoa vapaa-ajan asiakkaille ja yrityksille. Paljon on siis tapahtunut 70 vuodessa. Eerikkilä haluaa tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisen kehittymisen edellytyksiä ja se vaatii tietenkin jatkuvaa omankin toiminnan kehittämistä.

 

Hirsihovin avajaiset, historiikin julkaisu ja juhlagaala

 

Tänä syksynä on siis juhlan aika, kun 25.9.2019 Eerikkilä täyttää 70 vuotta. Juhlavuosi kuluu enimmäkseen työn merkeissä, yhdessä asiakkaiden kanssa. Syksyllä on kuitenkin juhlille oma teemaviikkonsa 23.–29.9., jolloin ohjelmassa on enemmänkin 70-vuotistapahtumia.

Jo ennen juhlaviikkoa tosin tapahtuu, kun Eerikkilän ensimmäisen majoitusrakennuksen, Hirsihovin peruskorjaus valmistuu. Loistoonsa palautettava Hirsihovi vastaanotetaan elokuun aikana. Pyöreät vuodet tarkoittavat usein myös historiakatsausta. Niin tälläkin kertaa. Urheilumuseon Jouni Lavikainen on kirjoittanut Eerikkilän 70-vuotishistoriikkia jo vuodesta 2017 alkaen. Tämä teos julkaistaan Eerikkilän syntymäpäivänä, keskiviikkona 25.9. Historiikin lisäksi Eerikkilän tarinaa käydään läpi artikkelisarjassa. Eri aiheisia artikkeleita julkaistaan muutamia vuoden kuluessa. Juhlaviikon perjantaina 27.9. järjestetään vielä Juhlagaala 70-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Paljon hienoja hetkiä edessä juhlavuoden aikana. Työn merkeissä juhliminen on meille Eerikkilässä se tärkein tapa. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi Eerikkilään pitkin vuotta – kehittymään ja juhlistamaan seitsemää vuosikymmentämme!